Klassieke schoonheids- behandelingen

Van manicure en pedicure tot huidverzorging … bij Origin’eau wordt je tijdens elke klassieke schoonheidsbehandeling tot in de puntjes verzorgd en verwend.

FEET LAB

Met een beter voetcomfort dragen je voeten je langer en pijnloos door het leven. Pijnlijke voeten veranderen onbewust onze lichaamshouding waardoor er klachten zoals rug en nekpijn kunnen ontstaan. Geef ze dus de aandacht die ze verdienen! Maar ook de mens achter de voet telt mee, want met een op maat gemaakte behandeling, regelmatige opvolging en professioneel advies, worden voetklachten voorkomen en genezen.

Medische pedicure

Nagels knippen, vijlen, eelt verwijderen, aanbrengen van basisnagellak, 5min voetmassage met verzorgende crème. Deze pedicure is geschikt voor voeten met medische problemen (bv diabetespatiënten), eelt, likdoorns en nagelproblemen.

60min

40€

Medische pedicure + lakken van de teennagels

Nagels knippen, vijlen, eelt verwijderen, aanbrengen van basisnagellak en nagellak in kleur naar keuze, 5min voetmassage met verzorgende crème. Deze pedicure is geschikt voor voeten met medische problemen (bv diabetespatiënten), eelt, likdoorns en nagelproblemen.

70min

55€

Medische pedicure + gelkleur of french op teennagels

Nagels knippen, vijlen, eelt verwijderen, aanbrengen van gel in kleur naar keuze of wit French boordje, 5min voetmassage met verzorgende crème, . Deze pedicure is geschikt voor voeten met medische problemen (bv diabetespatiënten), eelt, likdoorns en nagelproblemen (geen gel voor schimmelnagels). Gel wordt aangebracht in verschillende laagjes (primer, aanbreng van gekleurde gel of wit French boordje en top coat) en uitgehard in een UV-lamp. Is veel sterker en blijft langer zitten dan nagellak (+/4 tot 6 weken). De gel op de teennagels wordt verwijderd door ze eraf te vijlen.

75min

75€

Lakken van de teennagels (zonder verdere behandeling)

Aanbrengen van basisnagellak en nagellak in kleur naar keuze en aanbrengen van verzorgende voetcrème.

15min

20€

Verwijderen nagellak (zonder verdere behandeling)

Verwijderen van nagellak met dissolvent zonder aceton en aanbrengen van verzorgende voetcrème.

5min

10€

Verwijderen gelish (zonder verdere behandeling)

Verwijderen van de gelishlak met soakoff remover en aanbrengen van verzorgende voetcrème.

15min

15€

Verwijderen gelnagels (zonder verdere behandeling)

Afvijlen van de gel en aanbrengen van verzorgende voetcrème.

30min

25€

HAND LAB

Onze handen en nagels hebben het vaak hard te verduren. Temperaturen, water, detergenten, zeep, medicijnen, vitaminetekort en er dagelijks mee werken kunnen onze handen en nagels gevoelig en broos maken. De conditie van onze handen en nagels zegt veel over ons, want zij worden dag na dag blootgesteld en ze zijn ook ons communicatiemiddel bij uitstek. Intensieve verzorging en regelmatige manicure zijn dus erg belangrijk. En het oog wil ook wel wat.

Manicure

Vijlen, losmaken en knippen van de nagelriemen, verwijderen van velletjes, aanbrengen van nagelversterker, 5min handmassage met verzorgende crème.

30min

30€

Manicure + lakken van de nagels

Vijlen, losmaken en knippen van de nagelriemen, verwijderen van velletjes, aanbrengen van nagelversterker en nagellak in kleur naar wens.

40min

45€

Manicure + gelishkleur op natuurlijke nagels

Vijlen, losmaken en knippen van de nagelriemen, verwijderen van velletjes, aanbrengen van gellak in kleur naar wens en handmassage met verzorgende handcrème. Gellak wordt aangebracht in verschillende laagjes (base coat, color coat en top coat) en uitgehard in een LED of UV-lamp. Is sterker en blijft langer zitten dan nagellak (+/- 2 weken). Gelish is gemakkelijk te verwijderen met soakoff remover.

60min

65€

Gelishkleur op natuurlijke nagels

Nagels ontvetten, vijlen en aanbrengen van gellak in kleur naar wens en handmassage met verzorgende handcrème. Gellak wordt aangebracht in verschillende laagjes (base coat, color coat en top coat) en uitgehard in een LED of UV-lamp. Is sterker en blijft langer zitten dan nagellak (+/- 2 weken). Gelish is gemakkelijk te verwijderen met soakoff remover.

30min + 20min extra bij afhalen oude gelish

40€

Naturelgel op natuurlijke nagels

Nagels ontvetten, vijlen, aanbrengen van naturelgel en handmassage met verzorgende handcrème. Gel wordt aangebracht in verschillende laagjes (primer, opbouw van de nagel in naturelgel en top coat) en uitgehard in een UV-lamp. Is veel sterker en blijft nog langer zitten dan gelish of nagellak (+/4 weken). Gelnagels worden verwijderd door ze eraf te vijlen.

45min + 30min extra bij afhalen oude gel

50€

Colorgel op natuurlijke nagels

Nagels ontvetten, vijlen, aanbrengen van gekleurde gel naar keuze en handmassage met verzorgende handcrème. Gel wordt aangebracht in verschillende laagjes (primer, opbouw van de nagel, vijlen, aanbreng van de gekozen kleur in gel en top coat) en uitgehard in een UV-lamp. Is veel sterker en blijft nog langer zitten dan gelish of nagellak (+/4 weken). Colorgelnagels worden verwijderd door ze eraf te vijlen.

60min + 30min extra bij afhalen oude gel

60€

Frenchgel op natuurlijke nagels

Nagels ontvetten, vijlen, aanbrengen van Frenchgel en handmassage met verzorgende handcrème. Gel wordt aangebracht in verschillende laagjes (primer, aanbreng van wit French boordje, opbouw van de nagel in naturelgel, vijlen en top coat) en uitgehard in een UV-lamp. Is veel sterker en blijft nog langer zitten dan gelish of nagellak (+/4 weken). Frenchgelnagels worden verwijderd door ze eraf te vijlen.

60min + 30min extra bij afhalen oude gel

60€

Verlenging van de natuurlijke nagel met tips

Nagels ontvetten, vijlen, plakken van tips om de nagels langer te maken, aanbrengen van naturelgel of colorgel of Frenchgel en handmassage met verzorgende handcrème. Gel wordt aangebracht in verschillende laagjes (primer, aanbreng van wit French boordje, opbouw van de nagel in naturelgel, vijlen, bij color aanbreng van een kleur naar wens en top coat) en uitgehard in een UV-lamp. Is veel sterker en blijft nog langer zitten dan gelish of nagellak (+/4 weken). De gelnagels worden verwijderd door ze eraf te laten vijlen.

120min

Verlenging met tips + naturelgel

75€

Verlenging met tips + colorgel

85€

Verlenging met tips + wit French boordje

85€

Reparatie van een gelishnagel of gelnagel

Prijs per nagel tussen 4€ en 8,5€

lakken van de nagels (zonder verdere behandeling)

Aanbrengen van basisnagellak en nagellak in kleur naar keuze.

10min

15€

Verwijderen nagellak (zonder verdere behandeling)

Verwijderen van nagellak met dissolvent zonder aceton en aanbrengen van verzorgende handcrème

5min

10€

Verwijderen gelish (zonder verdere behandeling)

Verwijderen van de gelishlak met soakoff remover en aanbrengen van verzorgende handcrème.

15min

15€

Verwijderen gelnagels (zonder verdere behandeling)

Afvijlen van de gel en aanbrengen van verzorgende handcrème.

30min

25€

BEAUTYLAB

Elk seizoen heeft zijn uitdaging. Lente, Zomer, herfst of winter, het perfecte moment om uw huid de ultieme bescherming te geven. We zien uw huid in haar pure toestand, zonder make up. Door een persoonlijke check up van het gelaat kunnen we u een aangepaste behandeling aanbieden en eveneens verzorgingsadvies en tips voor de nabehandeling thuis.

We gebruiken een compleet nieuwe generatie van huidverzorgingsproducten. Deze producten zijn cosmeceutica, dat wil zeggen cosmetica die een diepere impact op de huid hebben dan de traditionele cosmetica en in wetenschappelijke laboratoria ontwikkeld zijn.

Traditionele cosmetica verzorgen de huid op een oppervlakkig niveau, namelijk op de bovenste huidlaag (dode huidcellen) en daardoor verdwijnt het effect snel. Om invloed te hebben op de activiteit van onze huidcellen te bereiken, moeten de diepere huidlagen bereikt worden. Deze producten bevatten daarom biologisch actieve ingrediënten die de werkzaamheid van het product garanderen.

Niet alleen uw huid heeft baat bij de verzorging en massage waardoor u even niet aan stress of werk hoeft te denken. Centraal staat dat u even kan ontsnappen aan het dagelijkse leven en weg van alle drukte. Enkel ontspannen en genieten! Ook u verdient het om eens heerlijk verwend te worden!

Cannabis Biotherapie

De eerste professionele, veilige, wettelijke en legale Cannabis biotherapie. Bevat vooral hennep , papaver extract en cannabis-oliën (cannabidiol). Endocannabinoiden zijn ontdekt in de jaren ’90. Toen ontdekte men dat in het lichaam receptoren met deze bestanddelen bestaan en deel uitmaken van verschillende fysiologische processen, en voorzien het systeem (lichaam) van evenwicht, ze zijn verantwoordelijk voor relaxatie en tegelijk ook ons pijngevoel, en zorgen voor de bescherming tegen excessieve druk van stress. Wetenschappers kwamen tot de conclusie dat het organisme tegenwoordig een klinisch tekort heeft van deze endocannabinoiden, omdat onze biologische evolutie het tempo niet aankan van onze huidige levensstijl. Net daarom, om een gezonde balans te behouden, heeft het organisme nood aan een degelijk endocannabinoide systeem.

 • 100% natuurlijke formules
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • 100% natuurlijke bewaarmiddelen
 • Hypoallergeen
 • Geen THC = hallucinerende stof
 • Geen gluten
 • Veganistisch en vegetarisch
 • Universeel – voor gelaat en lichaam
 • Unisex – dames en heren
 • Niet genetisch gemanipuleerd

De natuurlijke reparatiebehandeling is gebaseerd op cannabidiol en hennep- en papaverzaad-oliën die de huid repareren op 3 niveaus.

 1. Natuurlijke bio-reiniging
 2. Verwijdering van ontstekingsremmende responssymptomen
 3. Reparatie van de beschermende huidbarrière

Level 1: Natuurlijke Bio reiniging

 • reiniging met ulra licht schuim (3.5% actieve substanties van Hennep en Papaver-zaadolie)
 • rustgevende, verfrissende en kalmerende lotion die de activiteit van de opname van het Help Elixir en Serum verhoogt (2% CBD Cannabidiol uit genetisch ongemodifieerde planten en Tasmaanse peper)
 • enzymatische zachte peeling om de dode huidcellen te verwijderen (papaya, ananas, mango en natuurlijke enzymen)

Level 2: Elimineren van de ontstekingen en/of herstel van de hydratatie

 • serum met intense werking en geleidelijke afgifte van de CBD Cannabidiol (5% actieve substansies van Cannabidiol, Hennep olie, papver-zaadolie en 100% natuurlijke ecogel)
 • hydraterend, verfrissend en kalmerend Snow Fungus bio-masker gemaakt van de eetbare tremella fuciformis trilzwam. Ligt als een dunne film op het gelaat. (23% actieve substansies Snow Fungus, hoge concentratie hyaluronzuur, vitamine C, vatamine E en peptides)

Level 3: Herstel van de bescherm barriere

 • massage met een voedende, rijke en olie-achtige crème die niet alleen als massagecrème maar ook als masker kan gebruikt worden en die niet afgespoeld moet worden (40% actieve substanties van Hennep olie en Papaver-zaadolie)
 • beschermende en gemakkelijk absorbeerbare rijke afwerkingscrème

De lijn is ontworpen voor mensen met overactieve en dysfunctionele huid van wie de beschermende barrière en normale functies zijn verstoord.

 • Overactieve, gevoelige en gestreste huid
 • Dysfunctionele huid met verstoorde lipide-barrière en symptomen van dehydratatie
 • Als verzorgingsondersteuning voor dermatologische behandelingen (atopie, eczeem, …)
 • Ontstekingsremmend
 • Pijnstillend
 • Genezend
 • Kalmerend
 • Acné
 • Jeuk
 • Zonnebrand
 • Eczeem
 • Diabetes
 • Psoriasis
 • Kalmerend bij chemo- en radiotherapie

Cannabis behandeling in combinatie met Snow Fungus Mask (masker van trilzwam). Natuurlijk bio-masker waarvan de driedimensionale structuur gevormd wordt door de unieke eetbare tremella fuciformis zwam. De trilzwam heeft ongewoon kalmerende en diepe vocht inbrengende eigenschappen en werkt als een verband bij een droge en geïrriteerde huid. Daarnaast worden de effecten versterkt met een hoge concentratie hyaluronzuur, vitaminnen C en E en peptides.

90min

75€

Sakura behandeling

De kracht van de Japanse Kers Sakura Therapy.

Sakura = Japans voor kersenbloesem. Metafoor voor het verloop van het natuurlijke leven en de gevoeligheid hiervan.

Al eeuwenlang viert men in Japan de jaarlijkse bloei van de Kersenbloesem. De Kersenbloesem, de Sakura, markeert het ontwaken van de natuur en symboliseert dat leven en schoonheid vluchtig zijn en dat u er vol overgave van moet genieten. Geïnspireerd door deze traditie combineert onze Sakura collectie het zoete aroma van Kersenbloesem met de verzorgende eigenschappen. Zo ervaart u elke dag als een prachtig nieuw begin.

De fragiele bloesems van de ‘sakura’ (Japanse kers) worden door Japanse dichters vaak omschreven als ‘lente-sneeuw’. In Japan zijn ze een oeroud symbool voor de wedergeboorte van de natuur en puurheid. De delicate geur is heerlijk ontspannend.

De samenstelling lijkt op die van de menselijke huid en het is bovendien een krachtige vochtinbrenger. Samen met de uitgelezen werkzame stoffen zorgt zij voor een intensieve hydratatie en een rustige huid met verfijnde poriën. In een ontspannende behandeling komen geest en ziel tot rust dankzij deze exclusieve producten.

De lijn is ontworpen voor mensen met een gevoelige, allergische en couperose huid of capillaire huidverkleuringen.

 • gezonde mooie jonge huid
 • uitzonderlijke genezende eigenschappen, reeds eeuwen gebruikt in de geneeskunde
 • ontgiftende werking
 • ontstekingsremmend en anti-allergisch effect
 • afremmen van hyperpigmentatie
 • verbeteren van de elasticiteit van de bloedvaten en verminderen van hun gevoeligheid
 • verminderen van roodheid door kalmeren tot genezen en minder zichtbaar maken van de bloedvaten
 • herstellen van de hydrolipidefilm & evenwicht

90min

75€

EPILATIES

Alle behandelingen zijn zowel voor mannen als vrouwen.

Epilatie met hars (niet definitief)

Hoewel scheren nog altijd de makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van ontharen is, zijn we niet echt tevreden met het resultaat. Ken je het gevoel wanneer er al na enkele dagen – of in het slechtste geval, uren – terug zwarte stoppels verschijnen? Om maar te zwijgen van je huid die wat geïrriteerd aanvoelt en het jeukerige gevoel. Wanneer we regelmatig waxen, zullen we ook langer haarvrij zijn – tot wel 4 weken!

De voordelen van waxen zijn eindeloos:

 • haartjes blijven er langer door weg
 • ze worden dunner
 • lichter én zachter
 • het is een natuurlijke peeling voor je huid
 • is voor veel personen ook een oplolssing voor ingegroeide haartjes

De hars wordt aangebracht op de te epileren zone in de richting van de haargroei. De huid wordt opgespannen en in een korte ruk worden de haartjes met een strip tegen de haargroeirichting in verwijderd. Door deze manier van ontharen verminderd de stugheid van de haarschacht. Het haar groeit ook in mindere mate terug doordat de haarwortel zwakker wordt.

Kortom een ideale manier van ontharen die zorgt voor een onmiddellijk glad resultaat.

Wenkbrauwen

10€

Bovenlip

10€

Wangen

10€

Oksels

20€

Armen

25€

Onderbenen

25€

Bovenbenen

25€

Onder- en bovenbenen

40€

Rug volledig

35€

Onderrug

20€

Bikinilijn

25€

Verven van wenkbrauwen/wimpers

15€

Wil je meer informatie over deze behandelingen?

Onze Beauty-experte Sabine informeert je graag over alle mogelijkheden en behandelingen. Stuur ons hieronder je vraag, of bel ons: +32 53 89 35 99 of maak een afspraak in ons herbron-centrum.

 • Steve Stiers

  Dit moet je echt doen. Ik was er sceptisch over tot ik mocht genieten van een testsessie. Ik wil tegen de zomer in Top shape zijn. Bij origin’eau kunnen ze je helpen hierbij om op een natuurlijke wijze zonder chirurgische ingrepen. Geweldig!

 • Mira De Bruyn

  Gisteren bij jullie een behandeling ondergaan.... Deze morgen was mijn huid als herboren.... Ze straalde en mijn rimpels waren zichtbaar vervaagd... Dit smaakt naar meer...

 • Isabelle Bijl

  Ik heb al 2x een drainage gedaan! Ik ben erg tevreden van de resultaten. Voldoet aan de verwachtingen.

 • Dries Jennen

  Fantastisch concept!

 • Sandra Willems

  J’ai eu la chance de pouvoir tester et j’avoue que je suis conquise. Il y a tellement de choses qui peuvent être traitées. Moi j’y retourne semaine prochaine !

 • Marijke Caignau

  Gisteren Cryobehandeling voor dubbele kin. Na 20 min zichtbaar resultaat. Foto ‘s voor en na zijn het bewijs. Topbehandeling.