Zoutsteensauna en meer: in Origin’eau is het genieten troef

Onze zoutsteensauna is werkelijk uniek in zijn soort. Alleen al deze speciale sauna is een bezoekje aan onze wellness meer dan waard. Om heerlijk tot rust te komen, opgeladen te worden met nieuwe energie en er weer helemaal tegenaan te kunnen. In Origin’eau te Aalst zijn we helemaal thuis in relaxatie, rust en innovatieve sauna’s die lichaam én geest verwennen. Ontdek hier wat we allemaal voor u kunnen betekenen.

Zoutsteensauna, hammam, infrarood lounge, rustbos, …

Onze zoutsteensauna is het paradepaardje onder de sauna’s. In een normale sauna geniet u meestal slechts een ééndimensionale warmte, terwijl u in onze Himalaya Zoutsteensauna kunt genieten van een droge warmte met veel meer aspecten. Niet alleen kunnen de temperaturen oplopen tot een heerlijke 70°C of net daarboven, onze zoutsteensauna biedt ook rust dankzij de unieke zoutsteenwand met lichttherapie.

Grove zoutblokken stralen een zachte gloed uit die aangenaam is voor lichaam en geest, de zouten uit de Himalaya zuiveren de lucht en hebben een revitaliserende werking. Bovendien vermindert zoutsteen stress-eczeem en brengt het evenwicht in de elektrische lading van de ruimtes. Zo ervaart u een ongeëvenaarde relaxatie die niet te vergelijken is met een andere sauna.

Zoutsteensauna en meer: in Origin’eau is het genieten troef

Na de zoutsteensauna? Afkoelen en opwarmen in een andere setting>

Naast onze zoutsteensauna, bieden we natuurlijk ook andere warmtemomenten aan waarvan u optimaal kunt genieten. Zo hebben we ook een stoombad met aromatherapie en een infraroodsauna met halotherapie: voor heerlijk ontspannen spieren. In beide sauna’s krijgen uw afvalstoffen de kans om natuurlijk, sneller en beter afgevoerd te worden, en komt de bloedcirculatie goed op gang zodat de huid revitaliseert.

Na enkele zulke momenten van warmte, is het tijd om af te koelen en tot rust te komen. In onze Ice Cave geniet u van droge afkoeling met echte sneeuwvlokken. Ook kunt u kiezen voor een rustmoment in ons rustbos. We hebben een exclusieve ruimte ontworpen waarbij de koelte en stilte van een bos wordt nagebootst. U krijgt een persoonlijk bed voor relaxatie en we laten u genieten van een heerlijk drankje en een versnapering. Ten laatste is het ook mogelijk om een wandeling door de 4 seizoenen te maken. Qua kleur, geur en temperatuur heeft u werkelijk het gevoel dat u door de jaargetijden loopt.

Onze zoutsteensauna is slechts de kers op de taart van ons aanbod

Met onze zoutsteensauna en andere wellnessmethodes, zijn we één van de meest diverse sauna’s van België. Ook onze missie en visie verschilt van die van een reguliere sauna. Wij besteden aandacht aan het feit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en dat het belangrijk is om beiden te verzorgen. Naast het fysische lichaam, heeft een mens ook sterke interne krachten. Zijn uw emotionele, psychische en fysieke energie uit balans, dan kan dit schadelijke gevolgen met zich meebrengen voor uw welzijn en gezondheid. Denk maar aan angsten, depressie, slaapstoornissen, migraine, enz.

Wij garanderen daarom volledig natuurlijke therapieën en relaxatiemethodes in onze wellness met hammam, infraroodcabine, zoutsteensauna, etc., die uw lichaam en geest harmoniseren. Dit alles onder het genot van een glaasje cava, een biologisch sapje, thee of water met een lekkere versnapering. U hoeft aan niets meer te denken, want ook slippers, badjassen en handdoeken zijn inclusief.

Onze zoutsteensauna een keertje uitproberen?

Onze zoutsteensauna en andere heerlijke faciliteiten zelf een bezoekje brengen? Zou u graag eens volledig ontspannen in de unieke en rustgevende setting van Origin’eau bij Aalst? U kunt altijd bellen naar 053 89 35 99 om een afspraak te maken, of mailen naar info@origineau.com.

 • Steve Stiers

  Dit moet je echt doen. Ik was er sceptisch over tot ik mocht genieten van een testsessie. Ik wil tegen de zomer in Top shape zijn. Bij origin’eau kunnen ze je helpen hierbij om op een natuurlijke wijze zonder chirurgische ingrepen. Geweldig!

 • Mira De Bruyn

  Gisteren bij jullie een behandeling ondergaan.... Deze morgen was mijn huid als herboren.... Ze straalde en mijn rimpels waren zichtbaar vervaagd... Dit smaakt naar meer...

 • Isabelle Bijl

  Ik heb al 2x een drainage gedaan! Ik ben erg tevreden van de resultaten. Voldoet aan de verwachtingen.

 • Dries Jennen

  Fantastisch concept!

 • Sandra Willems

  J’ai eu la chance de pouvoir tester et j’avoue que je suis conquise. Il y a tellement de choses qui peuvent être traitées. Moi j’y retourne semaine prochaine !

 • Marijke Caignau

  Gisteren Cryobehandeling voor dubbele kin. Na 20 min zichtbaar resultaat. Foto ‘s voor en na zijn het bewijs. Topbehandeling.